Gegratineerde aardappels met Queijo da Serra en uien
20 min bereidingstijd
10 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Bereid de rösti mini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd intussen de uien in ringen. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
- Verhit in een ruime koekenpan 3 eetlepels olijfolie. Bak de uienringen in 10 minuten goudbruin en gaar. Breng op smaak met 1 eetlepel wijnazijn, zout en peper.
- Leg de rösti mini in de ovenschaal. Verdeel er de uienringen en de blaadjes laurier over. Lepel tot slot de kaas erover.
- Schuif de schaal in de oven en bak 10 minuten, tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren. Bak intussen in een droge koekenpan de spekreepjes of chorizoblokjes in 4 minuten knapperig uit.
- Doe de slamelange in een kom. Verdeel er de kikkererwten en de spekjes of chorizoblokjes over. Besprenkel de salade met 3 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels wijnazijn. Bestrooi met de oregano en zout en peper naar smaak.
- Hak de peterselie fijn. Bestrooi de gegratineerde rösti mini met de peterselie en serveer met de salade.
- Tip: Liever zonder vlees? Laat de spekreepjes of chorizo weg en verdubbel de hoeveelheid kikkererwten of voeg 100 gram walnoten aan de salade toe.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 815 kcal
- 56 g vet waarvan 18 g verzadigd
- 50 g koolhydraten
- 23 g eiwit
- 11 g vezels
- 2,7 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen